OPERATION TOENAIL.



Har suttit inne på badrumsmattan. Skrikit, svurit och försökt fixa till ett sjuhelsikes nageltrång. Jäkligt äckligt. Jag vet. Det tycker jag också. Och inte blev det något bättre heller. Crap. Aja, nu har jag bjudit på en äcklig bild. Då var det gjort. Imorgon kan jag visa det som fick följa med mig hem från stan tidigare idag.


E.


ATTANS.

Hade en extremt hemsk mardröm inatt. Fy fan säger jag bara. Aja, hinner inte prata om det nu. Ska möta upp mamma på centralstationen sen iväg och äta frukost innan vi tar en shoppingrunda. Är redan sen. Får småspringa med klackar på snöis. Inte bra. Hörs senare.

E.


I CAN'T JUST RIDE MY BIKE.



Spenderade hela min eftermiddag på stan. Sprang ärenden och letade halsduk. Råkade även lägga undan ett par skor. Får se hur jag gör med dem. Hittade ingen halsduk föresten. Och jag gillar inte vädret just nu. Inte temperaturen heller. Inte alls. Skulle gärna ha det som Gala. Kunna cykla från Venice Beach till Santa Monica. I endast långklänning och skinnjacka. Men nej. Min cykel är insnöad på bakgården vid vår förra lägenhet. Stödet ligger i cykelkorgen och om jag skulle åka ut och cykla i tunn klänning och skinnjacka skulle jag antagligen frysa fast på sadeln. Ja så skulle det antagligen bli.


E.


DAGENS DOJJA.



Jag tror jag har blivit lite besatt av klumpiga klackar. Och det är ju aldrig fel att bryta det svarta. Vet inte hur många gånger jag har tittat på dessa. Men det är många. Och jag äger dem fortfarande inte.

E.


YOU KNOW I LOVE PICS LIKE THIS.



Michelle Buswell for ELLE Russia via fashiongonerouge.


Igår åkte vi till mamma och pappa. Middag och film. Imorse när vi vaknade hade mamma fixat med mysig adventsfrukost. Det är då man gillar vintern. Nu sitter vi hemma i soffan. Jag pimplar lokavatten och letar efter skor. Dude kollar på Beck. Jag har föresten lagt till med något nytt. Har börjat läspa. Ja, inte på heltid då förstås. Är bara det att jag har en jäkla blåsa på tungan. Gör fantastiskt ont så fort jag försöker äta eller prata. Men annars en trevlig söndag.

E.


DAGENS DOJJA.



Modekungen bjuder på kilklackar med osynliga klackar. Ja tack. För en tusenlapp. I väder utan snö. 

E.


FRIDAY AND I'M STILL IN LOVE.

Jag hade mina leopardbrallor på mig igår. Och efter jobbet bytte jag till klackar. Åkte upp på stan och mötte upp Sara för att äta plocktallrik och dricka vin på Lilla Örebro. Ett glas blev en och en halv flaska. Vi blev fler. Det var trångt, mysigt och väldigt mycket glädje. Vi skulle inte gå ut men hamnade på Satin. Rökiga dansgolv och dunkiga toner. Champagne och någon ung och bortskämd. Efter stängning köpte vi korv och jagade taxi. Det var en väldigt spontan och rolig kväll. En fredagskväll. Nu när jag tänker efter så kan jag inte ens komma ihåg när jag senast gick ut en fredag. Undra varför jag slutade med det?


E.


LEO & SKIN.



Firade lönen genom att köpa två par brallor igår. Ni får se dem på en annan gång. Nu ska jag försöka hinna med lite dammsugning innan jobbet.

E.


DAGENS DOJJA.


Blev ingen igår så jag får försöka med två idag istället. Dessa blev jag lite förälskad i. Nelly.com. Såklart.

E.


DIOR BABY, DIOR.



Jag har en vän som numera bor i London. Och idag ska hon gå på ett Christian Dior-event. Det var mer än vad jag ville veta. Blir grön av avund. Åh, jag vill också. Men nej. Istället ska jag ta på mig dubbla strumpor och två halsdukar för att pulsa iväg till bussen. Nu blev jag bitter. Men hoppas på att hon har något mumsigt att berätta om när hon har varit där.

E.


LIKE WHITE PAPER.


j&j.


Helt kritvitt och vasst. Precis som pappret man alltid skar sig på när man var mindre. Men detta är snyggt, så fult att det blir snyggt. Där har vi skillnaden. Och jag borde gå och lägga mig. Mina ögon orkar snart inte mer. Men istället för att ta mig till sovrummet och placera skallen på kudden så sitter jag och försöker få rätsida på något som jag inte riktigt kan berätta om än. Men jag känner mig som en riktig rookie.

E.


Det enda rena paret jag hade. Just great. ...

img_0213 (MMS)

Det enda rena paret jag hade. Just great. För er som inte redan ser det så kan jag ju då tala om att de är gröna med gråa grisar på. High fashion.


DAGENS DOJJA.


Det är många, extremt många, som suktar efter "Lita" från Jeffrey Campbell. Så även jag. Men jag skulle även kunna tänka mig dessa. Marly, som också är en skapelse från Jeffrey C. Kan hända att jag klickar hem dem när den där lönen trillar in på kontot. Kan hända. Och för er som inte behöver vänta så hittar ni dem här.

E.


FREJA BEHA.



Gillar denna video på Freja Beha Erichsen. Och alla hennes tatueringar.

E.


THE GUCCIDREAM.




Det blev en heldag med Carina. Ännu mer fika och sen pärlade jag (som det så fint heter) med hennes söta döttrar. Nu ska jag precis sätta mig framför tv:n och käka middag. Det är så vi gör det här hemma. Men innan det så måste jag bara visa något som jag kommer ge mig ut och leta efter imorgon. Nämligen en massa likadana guldringar. Kom på det när jag hittade denna bilden. Det är Guccis smyckeskollektion. Men det borde inte vara omöjligt att apa efter i budgetvariant.

E.


DAGENS DOJJA.



Jag drömmer om dessa klackar från topshop.com nästan varje natt. De skulle vara perfekta på nyår. Och till våren, med fina strumpor i.

E.


Vi har fikat och planerat. Det är kallt i ...

img_7725 (MMS)

Vi har fikat och planerat. Det är kallt i Sverige. Svinkallt rent ut sagt. Nu ska vi kanske iväg till studion. Beror på tiden.


MONA JOHANNESSON FOR BON.



En av mina favoriter när det kommer till tidningar. Och jag måste säga att jag gillar vinterns omslag. Känns mysigt vintrig utan de där rutor och pälsar. Ska se om jag kanske kan haffa med mig en hem sen. Nu ska jag iväg och möta upp Carina på stan, dricka kaffe och förhoppningsvis kolla på bidlerna.

E.


AMERICANO.



Börjar med något nytt. Vi kan kalla det för "dagens dojja". Och idag är det dessa boots från Tommy Hilfiger. De finns på Scorett och för 1200 kronor så blir de dina.

E.


NOT LONG TO GO.


flickr.

Vår lärare hette Hubert. Han ska snart gå i pension och har rökt sedan -64. Ja alla rökte ju på den tiden, som han sa. Och jag fick sladda runt tillsammans med Berit. Som var född runt -64. Vi garvade åt allt. Jag och Berit. Men mest åt varandra. Helt otroligt. Halkan är det roligaste jag har gjort på väldigt länge. Skulle lätt kunna tänka mig att göra det både en och tre gånger till. Man får en kick av sånt här. Och lär sig. Nu är det bara det jobbiga kvar. Ska plugga teori. Men först måste jag äta.

E.


ATT HALKA SIG FRAM.

Okej. Det blev en slakarsöndag igår. Och just nu har jag inte en enda bild eller idé att bjuda på. Inte tiden heller. Ska snart ta mig ut och iväg till trafikskolan. Yes. Dags för halkan. Som det känns just nu så kommer jag antagligen skrika jäkligt högt och kanske till och med bara släppa ratten. Eller nej. Postiva tankar nu. Jag kommer vara väldigt väldigt.. Lugn? Hörs senare.


E.


KEXAT OCH KLART.









Bilder från gårdagen. Först hade vi tjejsnack till vinet och kexen hemma hos mig. Sen hamnade vi på Ritz. Dans. Mycket folk. Mycket öl. Mer dans. Toakö. Och borttappad garderobslapp. En förbaskat bra lördagskväll och halv natt. Men nu är det söndag och vi har ingenting hemma. Ingen cola, ingen mjölk till kaffet och framför allt, ingen mat. Det är förjävligt. Blev lycklig en liten stund när jag såg att femman visar Harry Potter. Lyckan försvann lika snabbt när jag såg att det var en dubbad version. Är allergisk mot dubbat. Nej hörrni. Jag vill ha cola! Är toksugen. Helt sinnes. Får ta en dusch och sen väcka dude. Måste ha mat.

E.


På väg i en taxi. Till ett dansgolv. Jisse...

img_0211 (MMS)

På väg i en taxi. Till ett dansgolv. Jisses. Nu blir det dansa. Flaxa som en packad örn. Tills fötterna skriker. Hörs imorgon!


På lunchen på jobbet förut. Nu är det inte...

img_1339 (MMS)

På lunchen på jobbet förut. Nu är det inte många timmar kvar. Laddar för kvällen, som börjar med ost, kex och vin hemma hos mig för att sen fortsätta på ett dansgolv någonstanns i stan.


YES PLEASE.


Jag behöver en ny skinnjacka. Och pengar till att köpa denna skönhet från nagpeople. Åh, det skulle bli så bra. Verkligen.

E.


MORGONMUSIK.



Jag vet att det är ett jäkla tjat på mig om Rebecca och Fiona. Men det skiter jag blankt i. Här har ni dagens morgonvisa. Ska kolla på senaste avsnittet när jag är på väg ut till jobbet.

E.


Det sket sig med middagen. Istället åkte v...

img_7871 (MMS)

Det sket sig med middagen. Istället åkte vi ut till dudes föräldrar och åt mat från donken. Gött. Torsdagslyx. Längtar redan till helgen.


UÄÄH.

Jag vet inte vad det är, men energin bara gick ur mig. Usch. Så nu sitter jag här i soffan och bara stirrar på en avstängd tv. Inte ens den orkar jag resa mig upp för att sätta på. Dammsugning skulle också behövas. Dammsugning dammsugning. Nej fan. Bara tanken tråkar ut mig. Men vi har ett halvt grustag i hallen. Och damm i hörnen. Men istället för att ta tag i det så tänker jag äta lunch. Sen får vi se om jag städar eller inte. Antagligen så skiter jag i det och väntar på att det kommer städa sig själv. Det kommer aldrig hända och jag kan gnälla mer. Om det bara inte vore så att all energi hade gått ur mig.

E.


MORGONMUSIK.


Kaffet är snart slut. Och jag måste ta mig ut i ett väder som inte alls verkar trevligt.
Later.

E.


WAKE ME UP WHIT THIS COLLECTION.



Är säkert sist på pucken när det kommer till detta, men eftersom alla andra redan har postat inlägg om det så gör jag också det. Här ser ni mina favoriter från H&M:s lookbook S/S 10. Som det är just nu. När jag är novemberpåverkad i minusgrader.

E.


101117.

Sitter på jobbet. Hamnade i någon slags koma nu efter lunchen. Och ska jobba till sex. Usch, det känns som en hemsk tanke. Skriver mer ikväll.

E.

STUDIODAY.








Okej. Vi har haft fullt upp i studion sedan nio imorse. Och så jäkla kul. Tog dock inte med mig kameran och hade ändå knappt haft tid att knäppa några bilder. Så ni får nöja er med dessa som är tagna med mobilen. Där ni kan se en liten del, väldigt liten, av det som var sminkbordet. Klädhänget och påsar och en av alla tidningar som fick stå för poseinspiration. En jäkligt bra tisdag. Sånt här ger mig en kick. En kick att fortsätta göra något. Men just nu så ska jag inte göra något alls. Ska bara ligga i soffan och läsa en bra bok. Eller tidning.

E.


IT'S FOUR O'CLOCK AND DARK.



Just nu sitter jag i soffan med en kopp te. Läser PLAZA och kollar igenom alla planerade outfits inför morgondagens fotografering. Den här veckan har börjat bra. Jag älskar verkligen att träffa nya och intressanta människor. Höra deras historier och lära mig. Vi åt lunch, planerade och funderade. Resten av dagen och kvällen ska jag bara ta det väldigt piano. Ladda upp.

E.


TELEFONKÖ.

Japp. Det är vad jag började veckan med. "du har plats ett i kön, vi besvarar ditt samtal så fort vi kan". Öh, jaha? Plats ett, enligt mig borde det vara väldigt längst fram, till och med först. Men men. Det är en hel vetenskap det där med telefonköer. Bara det att vänta är ju svårt. Nu måste jag äta mina två knäckemackor för om tio minuter ska jag gå till en studio för att agera stylistassistent. Wish me luck.

E.


SNEAKPEAK.











Här får ni sneakpeaksbilder från igår. Vi var på en verkstad. Det var skitigt och svinkallt. Men Isabell gjorde ett skitbra jobb. Om man får uttrycka sig så. Nu måste jag göra mig i ordning. Om en timme ska vi åka till dudes föräldrar för att äta söndagslunch.

E.


Det blev en lördagskväll hemma i soffan. J...

img_0195 (MMS)

Det blev en lördagskväll hemma i soffan. Jag, dude och heineken. Antar att vi kommer vara vakna lite för länge och att vi sen kommer somna här. Sånt man kan göra när man är ledig dagen efter.


MMMBOP.

Sedan jag kom hem så har vi bara suttit framför varsinn dator och ja, nördat skulle man kunna kalla det. Tv:n står på. Som vanligt. Ingen tittar med den är på. Jag har gnällt lite på reklamen sådär emellanåt. Verkar som att jag har blivit allergisk mot all slags reklam. Är extremt discosugen. Vill gå ut och dansa tills fötterna skriker. Michaela Forni och gänget är i stan med Flickrummet. De ska spela på Satin ikväll och jag tror jag vill dit. Eller nej. Jag är ganska säker på att jag vill dit. Men just nu verkar det inte som att det finns så mycket ork till det. Jag orkar inte resa mig ur soffan, än mindre komma på vad jag ska ha på mig och sen byta om för att ta mig ut i novemberrugget. Men det kan nog vara värt det. Aja. Det tål att tänkas på. Först ska vi käka middag och dricka öl. Later.

E.


Nu sitter vi i en fullpackad taxi på väg h...

Nu sitter vi i en fullpackad taxi på väg hem. Ska ta en varm dusch och äta mat det första jag gör när jag kommer hem. Plåtningen har gått bra. Väldigt bra skulle jag nog faktiskt kunna tro. Kul att se resultatet sen.


Let's go rollergirl.

img_0193 (MMS)

Let's go rollergirl.


FOTOSESSIONSLÖRDAG.







Sitter och hetsäter min frukost. Ska alldeles snart åka iväg för lördagens fotosession. Kommer bli kul. Bloggar lite därifrån om jag får tid. Men så länge får ni nöja er med sneakpeak-bilder från förra gången, då jag även fick agera makeup artist, vilket inte är min starka sida. Ha en bra lördag!

E.


BUSINESSCARDS.


Beställde dessa visitkort för väldigt längesen. Och nu har de äntligen kommit.

E.


NEW HAT. NEW MAG.


Mina ögon är inte bättre. Jag ser bedrövlig ut. Kliar som fan gör det också. Vill helst bara plocka ut ögonen för en dag eller två. Men så enkelt är det inte. Så för att hitta på något annat så gick jag till myrorna. Tänkte att jag skulle hitta något inför plåtningen nu på lördag, men nej. Fick dock med mig denna hatt. Den har den perfekta "glöggbruna" färgen. Köpte även en klänning som ni får se senare. Nu ska jag dricka kanelkaffe och kolla över allt inför lördagen.

E.


Ögonfluss, check! Det ser ut som att jag h...

img_0191 (MMS)

Ögonfluss, check! Det ser ut som att jag har varit på tidernas pulverfest. Men nu är jag på väg till jobbet.


Första snöstormen kom till stan idag. Man ...

img_0184 (MMS)

Första snöstormen kom till stan idag. Man blir lika chockad varenda år. Nu sitter vi och dricker glögg och äter pepparkakor. Om man får tre bitar så betyder det tur. Eller så var det i alla fall alltid när man var liten.


DET ÄR EN FOTOGRAFISK FÖRÄLSKELSE.








fashiongonerogue.

Snart är kaffet slut och jag måste börja röra mig mot centralen och bussen. Men först så måste jag bara visa dessa bilder på Kasia Struss som Hugh Lippe har fotat. Det här är verkligen något som är helt i min smak. Fullkomligt älskar bilderna.

E.


GRATTIS SOM FAN!!

GRATTIS SOM FAN!!


Vi sitter som fastklistrade framför svt24....

img_0182 (MMS)

Vi sitter som fastklistrade framför svt24. Pensionärskanalen, vi vet. Men här kommer det viktiga, och anledningen till att vi kollar på just den kanalen.  RING 099-206 05!! Rösta på Jonas Mattson och min kära vän Per-Emil så att de får vara med i melodifestivalen. Det är vad svenska folket behöver! Första programmet jag kommer telefonrösta på sedan första omgången av idol. Lycka till som fan!


COLD AND DARK.


love it.

Det är höstmörkt och minusgrader på riktigt idag. Vi har precis ätit potatis och purjosoppa. Nu sitter vi i soffan med tända ljus. Ska göra mig en kopp te och bara mysa ner mig. Orkar inte göra annat.

E.


TRE FRÅN GINA TRICOT.


Har glömt att visa det jag fick med mig hem från Gina Tricot i fredags. Dessa tre. Spetskavaj, metallicbralla och ett bra fodral till telefonen. Kommer mer bilder när de har hunnit användas.

E.


SOMLIGA.


Vi var på bio i lördags. Såg en dålig film. Jag höll på att somna. Men innan filmen började så visades trailern för Cornelis. Filmen om Cornelis Vreeswijks liv. En film jag måste se. Jag är uppväxt med hans musik. Han är en av min pappas absoluta favoriter. Det känns tryggt att lyssna på hans musik. Och om nu klickar på bilden så får ni höra en av mina favoritlåtar.

E.


På helgerna när jag jobbar så känns det so...

img_0180 (MMS)

På helgerna när jag jobbar så känns det som att jag inte hinner med någonting annat. Okej nu överdriver jag kanske lite men det är så mycket man vill göra på så lite tid. Man ska ju sova också. Men men. Nu är det hur som helst söndagkväll. Jag och Nina äter tapas och kollat på ensam mamma söker. Som vanligt på söndagar. Love it.


Jag glömde ju självklart helt bort tiden i...

img_0173 (MMS)

Jag glömde ju självklart helt bort tiden imorse. Så istället för att göra mig i ordning ordentligt innan jobbet och dra en snabb dammsugning så satt jag och kollade på senaste avsnittet av R&F. Nu är min lunch slut också. Jaha. Back to business då antar jag.


BUDSKAPSRINGAR.


Idag har jag bytt kläder i bilen. Sen åkte jag och Nina iväg på inredningsparty hos Jenny. Riktigt mysigt. Glömde ju självklart kameran hemma. Men på bilden så ser ni i alla fall vad jag beställde. Servettringar med bra budskap. Som jag kommer använda som något annat. Vad det blir får ni se när jag får dem.

E.


Fikar med Nina och Jennifer på stan. En vä...

img_0168 (MMS)

Fikar med Nina och Jennifer på stan. En välbehövlig fika.


GOOD SONG.

Back to back.



E.


HARD TO SLEEP WITH ONLY MYSELF AT HOME.


lina s.

Imorse tog dude tåget till Gävle för två dagar med jobbmöten. Så nu sitter jag själv i soffan och lyssnar på Håkan Hellström. Vilken misär kanske några av er tänker. Men nej faktiskt inte. För det är just sånt jag kan göra när dude inte är hemma. Det är nämligen inte alltid som vi har samma musiksmak. Och jag har försökt fundera ut saker som jag kan passa på att hitta på när jag är själv hemma. Mat jag kan äta och så vidare. Men nej, det går inte. Eller ja det skulle vara det där med Håkan då och det faktum att  jag kommer få det avårt när jag väl ska sova. Första gången jag sover själv i nya lägenheten. Jag gillar det inte. Varken mörkret eller ensamheten. Slutar nog med att jag somnar i framför någon dålig serierepris (eller vad de nu visar på tv på nätterna) eller plöjer avsnitt av gossip girl eller liknande tills datorn håller på att självdö brevid mig i sängen.

E.


LOVE LIVE LEARN.


Här har ni hennatatueringen jag skrev om tidigare idag. Först var jag tveksam. Sen när jag väl började gilla den så försvann den.

E.


WORDS ON SKIN.


pic.

Mitt batteri dör snart. Vilket inte gör något. Måste ändå ta mig till jobbet. Men. Det var inte det jag ville prata om. Utan denna tatuering. Den gör mig sugen på att låta någon gadda mig. Antar att jag skulle ångra mig men åh jag tycker att den är så slarvigt fin. Gjorde en henna en gång i somras nere i Tunisien. Ska visa er den senare. Nu måste jag borsta tänderna och gå till bussen.

E.


Sitter på bussen på väg ut till jobbet. Vi...

img_0167 (MMS)

Sitter på bussen på väg ut till jobbet. Vi ska ha morgonmöte. Haffade en Metro på stationen. Bläddrar oftast snabbt förbi nyheterna så att man kommer till det roliga. Modesidan. Det andra är ju mest elände.


LANVIN SNEAKPEAK TOMORROW.


Imorgon är det dags för modebloggarna/modejournalisterna att få gå på premiärvisningen av Lanvin för H&M. Håll utkik hos bland andra Kling och Skande för att få se lite bilder.

E.


101101.

Skulle varit ledig idag. Men jobbade. Kom precis hem och nu ska iväg till Jenny och Håkan för att äta mat. Min kropp känns som en ostbåge och mina strumpbyxor hasar ner. Men det ska bli gott med mat. Och tidig sömn.

E.


RSS 2.0